Olet täällä

Lastenkirjapaketti LOPPUUNMYYTY

Tässäpä iki-ihanaa kesälukemista! Lastenkirjapakettiin kuuluvat seuraavat teokset:


Leena Virtanen ja Salla Savolainen: Pikku Xing (2004)

"Eräänä sumuisena aamuna herra Zhu oli matkalla töihin, kun hän näki minut kadun seinustalla, ruokakaupan edessä. Olin pieni käärö, muutaman päivän ikäinen, ja minä vikisin pienellä äänellä. Minulla oli vain maitopullo mukanani, mutta kukaan ei tiennyt, mistä minä olin siihen joutunut."

Herra Zhu vie pienen Xing-tytön kaupungin ulkopuolelle lastenkotiin, mistä uusi isä ja äiti hakevat hänet Suomeen saakka. Siellä hän saa uuden nimen, Xing Annikki Tähtinen, ja lisäksi oman huoneen ja oman sängyn, monta raidallista paitaa, keltaisen kurahaalarin ja oranssit kumisaappaat. Hän saa myös uuden ystävän, Annan, jolla on valkoinen tukka.

 

Anna-Mari Kaskinen ja Katja Kuittinen: Luumunkukka ja lohikäärme (2007)

Vanhan kiinalaisen uskomuksen mukaan näkymätön punainen lanka yhdistää niitä, joiden on määrä kohdata.Lanka voi venyä ja sotkeentua muttei koskaan katkea.

Luumunkukka ja Lohikäärme ovat kaksi pientä tyttöä, jotka jakavat pinnasängyn kiinalaisessa lastenkodissa. Eräänä päivänä alkaa pitkä matka uuteen kotiin, kaukaiseen Suomeen. Tytöt adoptoidaan eri perheisiin, mutta ystävyys jatkuu. Kaskisen herkät runot kertovat tyttöjen elämänmuutoksesta, ystävyydestä ja uudesta elämästä, uusien perheiden keskellä. Silloin tällöin ajatukset karkaavat Kiinaan. Koti ja arki on kuitenkin Suomessa – ja rakastava perhe.

Kirjan innoittajina ovat olleet Anna-Mari Kaskisen tytär ja tämän ystävä, jotka on adoptoitu Suomeen samasta kiinalaisesta lastenkodista. Anna-Mari Kaskinen on rakastettu runoilija, lastenkirjailija ja lauluntekijä. Tyttöjen koskettava tarina välittyy myös Katja Kuittisen täyteläisten kuvien kautta.

 

Nikki Daly: Jamelan ystävä (2001)

Jamelan ystävä on itse asiassa kana, joka on vaarassa joutua joulupataan. Jamela karkaa kana kainalossaan ja aiheuttaa tietenkin kaaoksen. Mutta eihän kukaan nyt omia ystäviään syö. Näe myös Jamela ja ystävät koulun jouluevankeliumikuvaelmassa, missä Jamela esittää Mariaa. Tarina sijoittuu eteläafrikkalaiseen pikkukaupunkiin.

HelMet-kirjavinkkaus tästä kirjasta (video)

 

Hintaan lisätään postikulut, 4 euroa. Lastenkirjapakettitarjous on voimassa vain niin kauan kuin tavaraa riittää - toimi siis nopeasti!