Olet täällä

Media

Mitä enemmän tiedät, sitä luottavaisemmaksi koet itsesi adoptiovanhempana. Mikä johtuu lapsen tai nuoren ikäkaudesta, mikä taas liittyy adoptioon?

Parhaimmat vinkit saat muilta adoptioperheiltä. Vertaistuessa jaetaan kokemuksia, puretaan tunteita sekä saadaan tietoa ja ratkaisumalleja arjen tilanteisiin. Sosiaalinen pääoma, joka muodostuu adoptiovanhemmille kertyneestä kokemuksesta, on yhdistyksen merkittävin voimavara. Toiminnassa on mukana myös adoptioäitejä ja -isiä, jotka ovat eri alojen ammattilaisia, kuten psykologeja, psykiatreja, erityispedagogeja ja sosiaalityöntekijöitä. Heidän osaamisensa on tärkeää yhdistyksen toiminnan kehittämisessä. Vertaisammattilaisilla yhdistyy ammatillinen osaaminen kokemukselliseen ymmärrykseen adoptiosta.

Adoptioperheet-lehti on ainoa suomenkielinen julkaisu, joka keskittyy adoptioaiheeseen. Se ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Puolet sen sisällöstä on vapaaehtoistemme tuottamaa.

Jäsenenä saat Adoptioperheiden lehden lisäksi myös kuukausittaisen sähköisen jäsenkirjeen, jossa kerromme tulevista tapahtumista.

Tuoreimpia uutisia voit seurata parhaiten fanittamalla Facebook-sivujamme. Jos haluat saada kaiken adoptiotiedon, muistata klikata tykkäämisen lisäksi seuraa-nappia. Löydät meidät myös Twitteristä.

Olemme mukana myös Väestöliiton ja viiden muun järjestön kanssa Perheaikaa.fi -projektissa. Perheaikaa.fi on verkkopalvelu, joka tuo vertaistuen ja asiantuntija-avun kotisohvallesi. Erityisesti odottajien adoptioaiheiset chatit ovat olleet suosittuja.

Adoptiosta on tärkeää puhua valtamediassa kokijoiden suulla. Media etsiikin usein kauttamme haastateltavia juttuihin eri näkökulmista. Olemme koostaneet perheille avuksi Adoptioperhe mediassa - 10 vinkkiä yhteistyöhön median kanssa -oppaan, joka antaa mahdollisuuden valmistautua haastattelutilanteeseen ja miettiä yhdessä oman perheen ja lapsen yksityisyyden rajoja.