Olet täällä

Tietoa

Adoptio on hieno tapa tulla perheeksi! Sen rikkautta on perheytymisen tuoma onni sekä turvallisten vanhempien ja kodin saaminen lapselle. Adoptioprosessin lopputuloksena on omia lapsia ja oikeita vanhempia eli perhe kaikessa ainutlaatuisuudessaan. 

Haluamme Adoptioperheet ry:ssä tukea kaikkia adoptiopolkua kulkevia, olitpa sitten harkitsemassa adoptiota, adoptoitu tai hakemassa tukea perhe-elämän haasteisiin. Olemme koonneet teitä varten tietoa eri adoptioaiheista. Olemme jakaneet tiedon eri teemojen alle, jotta löytäisit helposti vastauksen sinua askarruttaviin asioihin. Jos et löydä vastausta kysymyksiisi sivuiltamme, ota meihin yhteyttä. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi. Voit ottaa yhteyttä lomakkeella. Yhteystiedoista löydät hallituksemme ja henkilökuntamme yhteystiedot, jos haluat olla suoraan yhteydessä tiettyyn henkilöön. 

Ammattilaisille, kuten neuvolan, päiväkodin ja koulun henkilökunnalle, haluamme antaa mahdollisimman kattavan tietopaketin työn tueksi. Meillä on tietoa siitä, kuinka kohdata adoptioperheitä, minkälaisten haasteiden kanssa adoptioperheet elävät, millaisia asioita tulee ottaa huomioon vaikkapa koulumaailmassa tai millaista tukea ja apua perheet ammattilaisilta kaipaavat. Adoptioon liittyvän tiedon ja ammattitaidon lisääminen ammattilaisten keskuudessa on meistä erityisen tärkeää, ja tarjoamme ammattilaisille mielellämme lisätietoa adoptiosta.

  Adoptiopolku

 

ADOPTIOLAKI (22/2012) JA ADOPTIOASETUS (202/2012
(på svenska adoptionslagförordning om adoption) (in English Adoption Act)